Drömmer du om en egen häst? Vet du vad som krävs för att ha en egen häst? Rider du idag och vill ta din kunskap till en ny nivå? Den här hemsidan svarar på alla dina funderingar och mycket därtill. Om du vill veta vad som krävs för att ha en egen häst eller om du är nyfiken på hur hästar tänker, finns det flera intressanta artiklar för dig. Här har vi samlat information om hästens beteende, dess anatomi och fysiologi. Horse-and-ponyVidare finns det även information om olika tävlingsgrenar inom ridsporten och hur man kan förbereda sig inför dessa.

Hemsidan ger även insikt i vad man bör tänka på gällande daglig skötsel av hästar. Det är ingen leksak utan ett djur med stark instinkt och ett naturligt flockbeteende. Här får du lära dig vad som krävs av dig som ryttare, vilken utrustning du behöver och vad man skall tänka på kring hästens egen utrustning. Vidare får du lära dig hur man rengör och säkerställer att din häst har samtliga behov tillgodosedda.

Att ha en egen häst innebär mycket jobb, men det viktigaste är att man har passion för ridsporten samt att man vill visa kärlek och omvårdnad för djuret. Det krävs att man är en stark ledare för att visa vem det är som bestämmer men också att man är duktig på att samarbeta med hästen för att skapa en så god och ömsesidig relation som möjligt. Under din resa som ryttare kommer det finnas många frågor. Förhoppningsvis kan du finna dina svar här!